Søre Traaen ligger midt i Numedal, og er som navnet sier, den sørligste av i alt fire Traaen-gårder. Gårdstunet ble bygd opp på dette stedet etter at den gamle gården Søre Traaen ble delt til Me-Traaen og Søre Traaen i 1693

Du finner fullt utstyr til selvhushold og har til sammen 12 sengeplasser til rådighet. Vertskapet forteller gjerne om gårdens og områdets historie, og Rollag stavkirke og bygdemuseum er bare 2 km unna for den som ønsker enda mer innsikt i liv og virke i det gamle Numedal. Du har flotte turmuligheter i nærområdet. Numedalslågen, med godt fiske, ligger bare 400 meter fra gården, og båt står til gjestenes disposisjon. Du kan også fiske i flere skogs- og fjellvann omgitt av storslått natur, er du jaktinteressert er det mulighet for jakt på småvilt, bever og rådyr. Seterhus som tilhører Søre Traaen, kan leies i forbindelse med jakt og fiske.

Tunet har gamle verneverdige hus frå 1700- og 1800-tallet, og bygningsmassen har vært skjøttet og vernet opp gjennom generasjonene. Den er nå restaurert med respekt for det gamle, samtidig som den er tilpasset moderne krav. To hus leies ut til overnatting, og du kan overnatte i "Gamlestugu" , som er fredet og bygd 1693, eller i "Eldhuset" fra midt på 1800-tallet.

Fullstendig kontaktinformasjon

Knut Halvor Traaen
Adr: Fyrisetvegen 4, N-3626 Rollag

Mobil  Knut Halvor:  +47 452 65 008
Mobil  Jorun:            +47 986 16 608
Mobil  Olav:              +47 926 48 641

E-post: knuttraaen@gmail.com
Vevside: www.traaen.no

Søre Traaen på kart

Veibeskrivelse

Søre Traaen finner du midt i Numedal, i Rollag kommune. Ca. 2 timers kjøring fra Oslo, Larvik og Hardangervidda. Nedenfor finner du mer detaljert veibeskrivelse.

Fra Oslo
Følg skilting til Drammen. Fra Drammen kjører du videre til Kongsberg (E134). Kjør så oppover Numedal i retning Geilo (Riksveg 40). Ca. 50 km fra Kongsberg,ved innkjøring til bl.a. Rollag sentrum og Rollag stavkirke, er det skiltet til ”Søre Traaen” fra fv. 40. Skilt er også merket med et hane- og et hyttesymbol. 

Fra Larvik

Følg skilting til Kongsberg, og videre opp Numedal som beskrevet under "Fra Oslo". 

Fra Geilo
Følg skilting i retning Kongsberg. Ca. 30 km nedenfor Rødberg står det skiltet til Rollag stavkirke. Gården ligger ca. 2km forbi stavkirken, på venstre side av vegen.