Søre Traaen - f.v. Eldhuset, Gamlestugu og Stabburene

Selve innkvarteringen bør gis følgende ovasjoner: Simpelthen fantastisk i meget gjennomført stil. Tradisjon, kultur og modernistisk i en diskret helhet. Har sett mange hytter og hus, men begge utleigehyttene er nok i en særklasse, slik mine erfaringer kan bedømme det...
— En av våre gjester i gjesteboka

Søre Traaen ligger midt i Numedal, og er som navnet sier, den sørligste av i alt fire Traaen-gårder. Gårdstunet ble bygd opp på dette stedet etter at den gamle gården Søre Traaen ble delt til Me-Traaen og Søre Traaen i 1693.

10 km fra gården ligger setra Minneskleiv som leies ut sommerstid. Sove- eller lakenpose må medbringes. Passer for turgåere, jegere og fiskere. Gjester som leider Gamlestugu eller Eldhuset kan etter avtale kombinere oppholdet i gårdstunet med en tur i Rollagsfjell og overnatting på setera. Seterveger og stier skal merkes, og  gir muligheter for fine turer. Vinterstid kjøres det løyper i Rollagsfjell.

Søre Traaen i Rollag og seteren Minneskleiv. Se kart.

Bygningsmassen har vært skjøttet og vernet opp gjennom generasjonene. Den er nå restaurert med respekt for det gamle, samtidig som den er tilpasset moderne krav. To hus leies ut til overnatting, og du kan overnatte i "Gamlestugu" fra 1693, og fredet 1923, eller i "Eldhuset" fra midt på 1800-tallet.

Minneskleivsetra som ligger midt inne i Rollagsfjell (Trillemarka – Rollagsfjell Naturreservat) er et godt utgangspunkt for turer, jakt og fiske.  Korteste gangavstand fra veg ca 45 min.

Søre Traaen fra 1900-2012.

Priser

Gamlestugu

Grunnpris
500 kr

Pris/person
200 kr

Priseksempler
2 pers. = 900 kr pr. natt
4 pers. = 1300 kr pr. natt
6 pers. = 1700 kr pr. natt
8 pers. = 2100 kr pr. natt
10 pers. = 2500 kr pr. natt

Eldhuset og Minneskleiv

Grunnpris
300 kr

Pris/person
200 kr

Priseksempler
2 pers. = 700 kr pr. natt
4 pers. = 900 kr pr. natt

Ønsker du/dere at vi skal kjøpe inn mat som vi legger i kjøleskapet til frokost/niste? Frokost m/matpakke 100 kr pr. pers. Skriv i meldingsfeltet at dere ønsker frokost. Dette er et engangstilbud for den første natten. Middag kan bestilles fra catering bedrifter 

Sengetøysett inkl. håndklær kan leies for  kr 100.-

Leie av seterhus etter avtale. Be om tilbud!  Sovepose må medbringes. Passer for turgåere, jegere og fiskere.

Andre behov? Skriv om det i bestillingsskjemaene.